Kek & Kiddo

SLOW FASHION KIDS BRAND | Gratis verzending in Nederland bij bestellingen boven € 150

Duurzaamheid

Kek & Kiddo vindt het belangrijk om bewuste keuzes te maken, om zo de negatieve impact op mens en milieu zo laag mogelijk te houden. Dat begint al bij kleine keuzes, zoals hangtags van gerecycled papier, tot grotere beslissingen: de bewuste keuze om de eerste collectie in Nederland te laten produceren.

 

Daarnaast maken we gebruik van GOTS gecertificeerd katoen. Dit houdt in dat de stof voor minimaal 70% uit biologische vezels bestaat. Door de hele keten – van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie – wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken. Daarnaast voldoet de GOTS certificering aan de vereiste naleving van de sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot het product. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

 

De gebruikte stoffen dragen ook het OEKO-TEX standard 100 keurmerk. Dit gezondheidskeurmerk voor textiel heeft erop toegezien dat er geen schadelijke stoffen zijn gebruikt die slecht kunnen zijn voor je gezondheid en bijvoorbeeld voor een allergische reactie kunnen zorgen.

 

Duurzaamheid is een constant proces, waarin we blijven kijken op welke punten we ons kunnen verbeteren en verder ontwikkelen. Door er bewust mee om te gaan, maken we waar mogelijk het verschil.